chiringuitos strandtentjes van ibiza
IBIZA CHIRINGUITOS - Alles over CHIRINGUITOS - strandtentjes - van Ibiza!  chiringuitos strandtentjes van ibiza

Chiringuitos - STRANDTENTJES van IbIZA

-strandtentjes - bars-restaurants op het strand of aan de waterlijn-

Tijdens de 60er jaren werd Ibiza een hippie commune en 20 jaar later begonnen de eerste top DJs van de wereld, hun muziek te draaien op de heerlijke stranden van het ruige eiland met zijn nachtleven dat van geen ophouden weet.
En natuurlijk verschenen ook al snel de eerste strandtentjes - Chiringuitos - in het Spaans -, die het verbljf van de vrijheidzoekers wilden veraangenamen door het aanbieden van allerlei drankjes en hapjes.

Er verschenen door de jaren heen meer en meer Chiringuitos langs de mooie kustlijn, waar je kunt chillen onder het genot van sangria, of trendy cocktails of acoholvrije drankjes, verse zeevruchten en ander heerlijk voedsel en natuurlijk de muziek waar jij van houd.
Er worden nog steeds regelmatig grote feesten georganiseerd aan de stranden, waar gedanst wordt tot de zon weer opgaat en de clubs weer open gaan, om door te kunnen dansen.
Hoewel er al tientallen jaren muziek wordt gemaakt aan de stranden (trommelen op het strand van Benirras!), proberen de Spaanse autoriteiten dit de laatste jaren een halt toe te roepen.
Echter dit zal wel nooit helemaal gestopt kunnen worden.
En gelukkig maar, want een fantastische kleurrijke zonsondergang aan het strand van Benirras onder de klanken van de djembes, congas, bongos en andere trommels is een indrukwekkende en onvergetelijke Ibiza ervaring, die je echt eens meegemaakt moet hebben!
Extra plezierig door de aanwezigheid van ook weer een tweetal gezellige chiringuito’s waar het goed toeven is.

Tegenwoordig heeft het eiland een uitgebreid aanbod van deze kenmerkende strandtentjes of Chiringuitos waar je in een fantastische strandomgeving kunt genieten van heerlijke drankjes, fantastisch eten en (live) muziek.
Sommige BEACH CLUBS  bieden zelfs massages of andere wellness behandelingen.
Je kunt uiteraard zelf uitmaken of je voor een chiringuito kiest, in een rustige, dus vaak meer afgelegen, omgeving of een van de zeer trendy gelegenheden, waar mensen vooral heengaan om gezien te worden. Sommige van deze trendy chiringuitos kunnen zich zonder meer meten met de spraakmakende strandscène van Rio de Janeiro, Los Angeles en St Tropez, waar ook veel beroemdheden komen. Voor meer info over de IBIZA BEACH BARS - CLUBS

De meeste Ibiza Chiringuitos zijn gesloten tussen eind september en begin mei.

Copyright ALLE fotoos Chloé White!

Ibiza 4 all, Compleet overzicht met alles over chiringuitos, strandtentjes van Ibiza.
© 2006 - 2018 ibiza4all.org